Englanninbulldoggien roturisteytysprojekti etenee

5.8.2024

Englanninbulldoggien roturisteytysprojekti on edennyt merkittävästi, ja sen tilannetta sekä etenemistä käsiteltiin hiljattain. Projektiin on saatu mukaan kuusi kasvattajaa ja useita rodun harrastajia, mikä antaa hyvän pohjan hankkeen jatkokehitykselle.

Roturisteytysprojektiin osallistuvat yhdistyksen ulkopuoliset henkilöt lisätään yhdistyksen sisäisiin sosiaalisen median ryhmiin ja heille annetaan lukuoikeus RuttunaamaUutiset-lehteen. Näin varmistetaan tiedonkulku ja aktiivinen osallistuminen projektin eri vaiheisiin.

Projektiin ehdotetuiksi roduiksi esitettiin seuraavia: Tanskalais-ruotsalainen pihakoira, beagle, snautseri, whippet, vehnäterrieri, continental bulldog ja labradorinnoutaja. Näistä roduista valittiin jatkoon seuraavat: Tanskalais-ruotsalainen pihakoira, beagle, snautseri, vehnäterrieri ja continental bulldog.

Hallitus ja projektin vetäjä ovat saaneet valtuudet tehdä tarvittavat Kennelliiton määrittelemät toimet projektin edistämiseksi. Projektisuunnitelma ja muut tarvittavat materiaalit roturisteytyksen eteenpäin viemiseksi on toimitettu Kennelliitolle.