Etusivu   Yhdistys   Ajankohtaista   Tapahtumakalenteri   Näyttelytulokset   Bulldoggi   RuttunaamaUutiset   Kasvattajat   Jalostusurokset   Tiedostot   Galleria   Linkit     
Yleistä englanninbulldoggista

Englanninbulldoggi on seurakoira. Se on päättäväinen, voimakas ja tarmokas. Se on tarkkaavainen, peloton, uskollinen, luotettava ja rohkea. Tuimasta ulkonäöstään huolimatta bulldoggi on lempeä koira. Se on rakenteeltaan voimakas, mutta se ei saa olla liian raskas eikä ylityyppinen. Bulldoggeja arvioidaan olevan Suomessa noin parituhatta. Vuonna 2013 bulldoggi oli Suomen 62. suosituin koirarotu. Uusia koiria rekisteröitiin 188.
Englanninbulldoggin arvioidaan usein tarvitsevan vain vähän liikuntaa. On bulldoggeja, jotka eivät mielellään tee pitkiä lenkkejä ainakaan jos niillä ei ole mitään mielenkiintoista ohjelmaa, mutta on myös bulldoggeja, jotka kävelevät vaivatta useamman kilometrin lenkkejä. Bulldoggin raskaan rakenteen kannalta on tärkeää, että sen lihaksisto pysyy hyvässä kunnossa.

Kuten kaikki koirat, englanninbulldoggi vaatii omistajaltaan säännöllistä huolenpitoa ja hoitoa. Rodussa esiintyy perinnöllisiä silmäluomien sairauksia ja vikoja, ihosairauksia, ns. tiukkaa häntää, allergioita, pehmeästä kitalaesta ja ahtaista hengitysteistä johtuvia hengitysvaikeuksia sekä raskaasta rakenteesta johtuvia nivelongelmia.

Jalostukseen käytettävän englanninbulldoggin on oltava mahdollisimman terve ja hyväluonteinen.
Tavoitteena on säilyttää englanninbulldoggin rotutyyppi ja seurakoiralle soveltuva luonne.

Bulldoggin historiaa
Rotumääritelmä
Minulleko bulldoggi?
Tietoja pennunostajalle
Terveystietoa
Hengitystietutkimus
Jalostuksen tavoiteohjelma
Jalostustiedustelut
Kasvattajat

    © Suomen Englanninbulldoggiyhdistys SEBY ry.